dilluns, de febrer 12, 2007

El Barça campió.

Un Barça desconegut arrasa amb un Madrid sorprès des del primer moment. Ningú esperava sincerament (excepte jo) que el Barça guanyés aquesta Copa setmanes abans del seu inici.

Els que realment si que creien eren els propis jugadors, i més que creure-hi ho veien com una via ràpida per sortir de la mala dinàmica amb la que es van veure immersos des de l’inici de temporada. Un pressupost de 22 milions d’euros, el més alt d’Europa, pesava sobre el club, l’entrenador i sobre tot els jugadors i més els nous que generaven / generen dubtes. La mítica teoria del tapat ha tornat per ajudar al Barça a plantar-se a Màlaga sense cap mena de pressió i emportar-se el títol.


El què està clar que el Barça des del primer minut va ser diferent al de la Lliga ACB. El joc es va basar en la defensa i en la mobilitat del seus homes alts, a falta de pes, i per suposat l’encert dels habituals amb algun que altre actor secundari.

En definitiva la Copa ha servit per consolidar la millora del xaval de Girona, Jordi Trias (MVP), que ha millorat a marxes forçades entre bronca i bronca de Dusko. S’ha vist un Barça sense Navaroodependència, 20 assistències en la semifinal són l’evidència d’un joc d’equip. S’ha vist despertar Basile de la seva depressió basquetbolística. S’ha vist un Lakovic / Ukic intermitents però efectius quan ha estat necessari. S’ha vist a la gent que fa la feina bruta aportar més coses que la seva presència en pista sense cometre errors. En fi ha estat un joc d’equip amb majúscules, inclòs l’entrenador. Esperem que això sigui l’accés a l’autopista que tant ansiosament buscava un Barça que fins ara a circulat per una comarcal.

El Madrid per la seva part es va veure sorprès per aquest Barça i d’acord estaven cansats però que no serveixi d’excusa.

PD: Com a comentari de la premsa puntualitzar que el tracte que fan alguns mitjans de comunicació al bàsquet en aquest país em sembla lamentable, d’acord que pot ser no interessa tant com el futbol però es tractava de la copa del Rey. Alguns diaris ni un comentari en portada, i no dic això perquè hagi guanyat el Barça, ho diria també si hagués guanyat qualsevol altre equip. Tot i que és cert que pel què em van dir per Antena 3 la final només la jugava el Madrid.

5 comentaris:

Oriol ha dit...

Ahir a la nit pensava en tu, no per res eròtic, sinó perquè em va semblar sentir que el Valdés havia parat un penal, l'Eto'o no havia volgut jugar els minuts finals que n'entrenador li va dir d'entrar al camp i el València va punxar, i em va venir al cap un post que deia "signes de debilitat", ja ho veus, al final tothom acaba pixant avall i tornarem a tenir el Bar$a campió de Lliga, merda-puta.
REfernt al basket, ni idea, ha guanyat la costellada aquesta de malaga, oi, alguna cosa he sentit però encara ho han dit poques vegades, suposo que ens donaran més informació.

Unknown ha dit...

... Uri, seràs pericu! Molt bé pel Barça de Bàsquet. Ara, que després de llegir l'As, sembla que va ser el Madrid el que va anar al Museu del Barça i es va deixar allà el títol. Que si cansancio, que si pone en duda la validez del modelo de torneo... Lo del cansanci té collons, 5 a 21 en el 1r quart. Suposo jo que en els 10 primers minuts d'un partit cansat no s'està, o és que en Joan Plaza (elegantíssim a l'hora de reconèixer la superioritat del Barça) els va tenir fent 'ranas' des del dissabte a les 9 del vespre. Pallassos!
Ah! i Trias soldat català. Com va dir Lakovic puro en mà: Barça mucho superior.

Unknown ha dit...

Per cert, me n'oblidava de passar la meva minipenitència:
Jo confesso. Vaig estar tot el dissabte al vespre rallant als meus amics sobre la conveniència de passar del bàsquet (seguríssim que perd) i mirar el futbol (tornava el trio maravillas). Mea Culpa.

Gerard Agudo ha dit...

En Felipe Reyes és un ràbies i no va acceptar que li fotessin una copa que pensava que guanyaria. El torneig sempre ha estat així i és el millor torneig montat que hi ha a Espanya. Que al Madrid li ha tocat tres partits seguits? El sorteig és així un altre dia serà no te jode. Ràbies.

Uri, ja veus, el Sevilla està cansat, el Valencia sense Villa punja sempre, el Madrid flor d'un dia i el Barça comença a sortir del pou!!!

Mikel ha dit...

lo d´A3 cada cop es mes lamentable....