dilluns, d’abril 02, 2007

Power Round


Comença la Power Round del Barça de bàsquet. Set dies tres partits, dos d’Eurolliga contra l’Unicaja i un de Lliga ACB contra el Tau.

Pel que fa a l’Eurolliga el Barça lluitarà per entrar a una Final Four molt selecte amb tres places quasi bé assignades abans de jugar-se els quarts de final, Tau, Panathinaikos i CSKA són els escollits o els que millor candidatura han presentat. Barça-Unicaja es jugaran la plaça, que al meu parer, és la de convidat.

Crec que l’Unicaja és el millor equip que podia tocar als homes d’Ivanovic, per antecedents i per joc. Els malaguenys han perdut tots els enfrontaments que han disputat contra els blaugrana aquest any, en la Lliga(perdoneu l'error el Barça va perdre en lliga 80-77, no es poden fer els post de memòria,disculpeu) i en la Copa. Però us puc dir del tot segur que l’ambient en el Martín Carpena serà infernal, molt més que en l’eliminatòria de Copa i molt més per suposat que en un partit de Lliga Regular, a més a més els jugadors del Unicaja estan dolguts i ansiosos per tornar la moneda, sobre tot de la Copa. El Barça per la seva part no ha de viure de victòries passades i demostrar que és un equip que ha madurat i ja no és aquell equip irregular i sense identitat, tot el contrari. Tàcticament , entre altres aspectes, s’haurà de tenir en compte el joc interior d’Unicaja amb més quilos a la pintura que no pas el Barça (a falta de Kasun) i que el Barça haurà de combatre amb velocitat. Promet ser una eliminatòria trepidant, sobre tot per la falta d’un clar favorit.

I després de la tempesta que pot produir l’Eurolliga per bé o per mal, el Barça s’haurà de veure les cares amb un Tau que ha tornat agafar el ritme guanyador que havia perdut per diferents circumstàncies. Una prova de foc per demostrar com el dia del Panathinaikos (tot i que aquell dia era de sucre pel fet que els grecs ja estaven classificats) que aquest equip pot fer front als grans conjunts que actualment dominen a Europa.

Una setmana gran de bàsquet on el Barça té més a guanyar que no pas perdre i més si recordem l’inici de temporada realitzat. La il•lusió a tornat a Palau, fins i tot la pancarta “Laporta volem solucions” fa setmanes que ha desaparegut.

PD: Nota important, el Barça juga ara mateix sense la pressió d'aconseguir un títol, la qual cosa el fa encara molt més perillós.

Foto: www.bombanavarro.com

1 comentari:

Unknown ha dit...

Geri, la claves. De totes maneres, i això m'emprenya: si la plantilla del Barça s'ha montat comptant amb el pressupost més alt d'Europa, què collons s'ha fet malament perquè es pugui dir -i no és la primera vegada que ho sento- que a la final four ens trobarem equips netament superiors i contra els que casi no hi ha res a pelar?