dimarts, de novembre 21, 2006

Pros i contres de la Pilota d'Or

Podria ser sensacionalista i titular la carrera de Cannavaro com ‘De la Xeringa a la Pilota d’Or’, però m’ha semblat massa dur, el vídeo famós de Cannavaro infiltrant-se ‘alguna’ substància dopant ja ha passat a la història com qui no vol i al final he decidit buscar els pros i els contres d’aquesta nominació tant polèmica per part de la revista francesa France Football.


Si heu llegit haureu vist que hi ha opinions per tot des dels que estan a favor i des dels que estan en contra, vosaltres mateixos.

CONTRES:

Amb el guardó d’aquest any es premia la destrucció del joc davant de la seva creació, perquè tots sabem que Cannavaro no és Beckenbauer treien la pilota. Estem parlant d’un jugador que ha estat el líder d’una defensa de 9 o 10 homes en un quart de camp, tant a prop del porter que només els faltava penjar-se de la porteria. A més a més s’ha demostrat que quan juga lluny del seu porter pateix (repassar els dos passades llargues que es va menjar el dia del Lyon en el primer partit de Champions). Un home que carrega amb la llosa del dopatge sobre seu. Un home que ha format part d’un equip que ha baixat a segona per manipular partits. Un home que ha triomfat en equips que han jugat a la defensiva (Juventus i Selecció d’Itàlia). En definitiva una persona que intenta en tot moment que els altres no juguin a futbol.


PROS:

Cannavaro és un jugador d’aquells anomenats líders en els seus equips (capità de la Juventus i Selecció d’Itàlia), amb ells es va proclamar campió del Scudetto i campió del Món. Un home que forma part del grup de jugadors que els Ronaldinho, Eto’o, Hery, etc. no serien ningú sense ells, perquè són jugadors molt necessaris (com Puyol, Thuram, o Campbell) per guanyar campionats, un equip es construeix des de la porteria, perquè al futbol juguen onze. Un jugador capaç de posar-se a les espatlles un equip i tirar endavant tot i les adversitats. Un home que mai faltarà a l’entrenament per una grip-ressaca. Un home que no cada dia fa la seva feina el millor que pot i amb el màxim sacrifici.

I després de tot això jo penso que en el futbol juguen onze, tot i que la gent el què vol veure és gols, passades d’esperó, sotanes, etc. en el futbol sense els teus companys no ets ningú. És cert que en la memòria es queden els gols i les jugades maques,però per exemple una de les copes d’Europa del Madrid és de l’Iker, tot i que no va marcar. Amb això el què vull dir és que es pot ser el millor jugador del món sense marcar gols, però també us dic que pot ser hi ha hagut injustícies amb jugadors dels anomenats tapats, destructors o d’equip però que han estat tan bons o millors que molts dels guardonats amb la piloteta perquè ara sigui Cannavaro el guardonar quan enrera queden Maldini, Bufón, Koeman, etc.

Fotos: Pilota d'Or i Cannavaro amb Bufón
Articles d'interès: La Copa va ser de garrafa (Prigioni Mvp amb 3 punts)

8 comentaris:

Otger Cataló ha dit...

La bota d'or ha de ser pels jugadors talentosos Tonti o Ronaldinho més ben igual, però donar-la a una persona que destrueix? el futbol és creativitat, màgia, en definitiva espectacle i això em sap greu Cannavaro dels Txungais, només ho aporten els jugadors ofensius.

Puji ha dit...

Això de la pilota és un muntatge publicitari de France Futbol. Si hi ha polèmica, el seu nom sortirà més als mitjans. Però això a part ja seria hora de que la donéssin a un porter, per exemple Casillas.

Gerard Agudo ha dit...

Per cert ahir li podrien haver retirat la pilota d'Or i donarli a Carew.

Oriol ha dit...

I tant, sense cap mena de dubte. Un defensa o porter pot ser el millor jugador europeu, per descomptat.

Otger Cataló ha dit...

Ni de broma!! el futbol és art, en el teu cap hi ha la jugada de Ronaldo contra el Compos no la parada de Iker Casillas o una cegada de Cannavaro!! Visca el futebol fora el futbol gris!!!!

Gerard Agudo ha dit...

Edu visca el remat amb l'espinilla i el remat xupa xups. je je

Visca l'elegància i la classe defensiva (cada dissabte a la Laru).

Otger Cataló ha dit...

pocavergonya!! El que jo faig és esport d'alt nivell, qui és el teu pichichi? ehh ehh!!! . De totes formes, t'haig de dir que estava entre una oferta del RCD Espanyol o dels Txungais i el futbol dels Txungais m'ha convençut més ;)!!!

Mikel ha dit...

Contra : es del madrid i no es del barça

I amb aixo ja esta tot dit ;-P