dimecres, de setembre 27, 2006

El castellà i el Barça

M’han explicat que l’altre dia a l’assemblea de compromissaris del Barça, un soci va sol.licitar que la pròxima vegada la documentació facilitada i l’assemblea en concret es realitzés en castellà perquè no s’havia assabentat de res.



Sense ganes de ser sectari ni res per l’estil respecto l’opinió del soci en concret però no la comparteixo. Aquest tema sincerament no és que en vingui de nou, ja he tingut certes polèmiques amb els meus amics culés de Zaragoza. Per ells que el president del Barça parli el català no els sembla bé. Segons ells es tracta d’una falta de respecte a la resta de la gent que és de fora de Catalunya i és del Barça. El tema de la senyera tampoc els acaba de convèncer però és el què hi ha i el que mostrin ‘Catalunya is not Spain’ els enfonsa (amb aquesta no fa falta ser de fora hi ha opinions per tot).

Jo els intento explicar que ells han decidit fer-se d’un equip de Barcelona i que la llengua que es parla aquí a part de castellà és el català, al igual que si ets fan del Manchester parlaran amb anglès o si ets del Milà parlaran en italià. També intento explicar que en el seu dia el Barça va suposar una via per mostrar la catalanitat de molta gent porten senyeres i altres manifestacions sense rebre l’impacte d’algunes porres o amenaces varies. D’aquí crec jo el lligam que hi ha de Barça amb Catalunya (per molt que puguin dir els Pericos que sé que m’atacaran per aquesta afirmació).

Crec que es tan en el seu dret a opinar però no crec que tinguin raó al queixar-se que el President o treballador d’un club, organisme o administració catalana parli el català.

PD: Perquè ells poden exigir que els parlem en castellà per respecte i a nosaltres el primer que ens fan es canviar-nos el nom (Gerard-Gerardo per exemple) o en lloc de Camp Nou diuen Nou Camp.

6 comentaris:

Puji ha dit...

Suscribo tus palabras Gerardo. Ah! y se dice Niu Cang.

Anònim ha dit...

Company tens raó amb tot el post i per tant com dius "t'ataco com a perico".
Evidentment és un fet i no una opinió que en altres temps de la nostra història el Bar$a es va alçar com a feu catalanista i per tant independentista. Fins aquí d'acord, però no comparteixo en absolut, la creguda superioritat de catalanitat que tenen molts culés perquè són del Bar$a i que en molts casos ni tant sòls són socis. O sigui, si sóc catalanista he de ser del Bar$a? i el pitjor no és que el soci s'ho cregui, sinó que la premsa del règim també s'ho creu.
Que un soci demani la informació en castella, entenc que no té raó de ser, però estic segur que en molts casos alguns socis del Bar$a ( i no ho dic per tú ) s'avergonyirà d'aquest paio i això si que és lamentable realment.

Dani R. ha dit...

No em samblaria malament que el Barça publiqués la informació d'un event com l'assamblea de compromissaris en Castellà i Anglés.

Us imagineu un soci català del MadriT demanat un traductor de català per a la propera assamblea madridista?

Gerard Agudo ha dit...

Hola Oriol,
en cap cas estic insinuant que pe ser catalanista has de ser del Barça. Si que és cert que entre Barcelonistes i Espanyolistes es busquen els punts que fan més malt un de l'altre. Vosaltres dieu Bar$a un club suïss i nosaltres aprofitem la vostra banda ultra del corner per atacar-vos amb la catalinat.

Mai m'avergonyiré d'una persona que parli castellà i sigui del barça, però si que em sap greu que una persona que porti 20 anys aquí no entengui el català.(i ja estem barrejant coses que hauríem de parlar en un altre blog no esportiu)

Unknown ha dit...

L'idioma del Barça ha de ser SEMPRE el català. Una altra cosa és que el club s'esforci perquè tots els seus socis (als 'patitzants' no se'ns ha de comunicar res que no rebem a través dels mitjans) entenguin el que es diu. Em refereixo a traductors a les assemblees, cartes en castellà (basc, gallec, anglès, japonès, urdú...) a qui les sol·liciti, etc, etc. És més, en Laporta i els seus ja hi haurien d'haver pensat.

Anònim ha dit...

El Bar$a és una entitat privada i, per tant, pot fer el que vulgui i utilitzar l'idioma que vulgui.

Una altra cosa ben diferent és que hi hagi simpatitzants que pensen que se'ls falta el respecte al parlar en català i continuin recolzant l'equip. Això al meu poble es diu ser tonto (per dir algo suau).