dimecres, de juliol 12, 2006

La força del grup



En aquests tres dies he pogut llegir bastant en diaris i blogs d’altre gent tot el referent al Mundial i he arribat a la conclusió (com tothom) que ha guanyat el grup. I no només per Itàlia, sinó també per França i per Alemanya, tres equips, on tothom tenia un rol assignat.

La selecció italiana no s’ha vist afectada per l’escàndol que rodejava els equips dels seus integrants (recordem que la selecció francesa també tenia jugadors afectats), tot el contrari sembla ser que ha servit de motivació, com és això? En el famós Moggigate no només es posa en entredit la manera de guanyar de certs equips sinó que afecta directament als seus jugadors, que vol dia que els partits estaven amanyats, que Luca Toni no marcava gols perquè era bo sinó perquè els altres es deixaven? Cannavaro no és un mur infranquejable sinó que li perdonaven les targetes ? Pirlo feia bones passades però la meitat en fora de joc no xiulats? I així podríem fer un repàs amb tots els jugadors. És normal que s’hagin sobre motivat per demostrar que són bons en el què fan i no necessiten l’ajuda de ningú per demostrar-ho. L’orgull i l’honor ha donat la força necessària a un grup de jugadors que estic segur que no s’esperaven arribar a Itàlia tant tard i amb tots els honors.



Per l’altre banda és d’agrair la sinceritat de la qual ha fet gala la ‘Bèstia’ Gattuso, primer per demanar que no s’insultés al futbol al comparar el seu joc amb el de Ronaldinho i segon per dir que encara que Itàlia guanyés el Mundial (com ha passat) no tenia per a què haver-hi una amnistia, són coses diferents.

En definitiva una Itàlia que no contava per ningú, que ens va sorpendre a tots en semifinals, ha guanyat el Mundial al seu estil. Ja poden tornar a cridar allò de Forza Italia sense necessitat de ser un votant de dretes!

6 comentaris:

Puji ha dit...

Com que els clubs inculpats són els que remenen les cireres aquí no passarà res, i amb l'excusa de guanyar el Mundial s'indultarà tothom. I si per un cas els fessin baixar a segona, en dos anys com a molt tots a dalt una latre cop i aquí pau i després glòria.
Ja ho de la la Trinca, que no hi ha un pam de net.

Gerard Agudo ha dit...

Jo crec que no Puji, més que res perquè els advocats de la Juve van dir que la sèrie B els semblava un càstig just. Imagina't!!!!!!

Així que no sé què passarà!! Pot ser només baixen a la Sèrie B la Juve i el Milan, Fiore, etc. es queden sense competicions europees.

Unknown ha dit...

Jo penso igual que tu, Geranio, però després de sentir el ministre de Justícia italià... aquí hi ha unes ganes d'indultar els peixos grossos que no veas. Espero que no sigui així, però allò del tanto tienes tanto vales...

Anònim ha dit...

Puji, no t'equivoquis, això només passaria a Espanya amb el Bar$a i el Madrit, que sí que són intocables de veritat.

Gerard Agudo ha dit...

No oblidem que aquí l'únic cas semblant va ser el descens de dos equips com el celta i el sevilla i l'afició va sortir al carrer a demanar clemència, que ells no tenien la culpa de tenir uns directius incompetents.

Puji ha dit...

Sí Gerard, i els van donar clemència, tot i que va significar un pitote, perquè a dos equips de segona ja els havien dit que pujaven. Quin país de pandereta! Almenys a Itàlia són més discrets.