dilluns, d’octubre 09, 2006

Gibraltar, espanyol?

Aprofitant l’actualitat del partit ‘reivindicopolíticesportiu’ m’agradaria comentar una notícia que porta de cul a la Federació Espanyola de Futbol i per això no tenen temps d’acomiadar al ‘Sabio de Hortaleza’ (serà ‘sabio’ perquè tot hi haver guanyat només un títol en la seva carrera és considerat un gran entrenador?).

La notícia en qüestió és: El Tribunal d’Arbitratge Esportiu (TAS), l’organisme màxim a nivell esportiu, admet a la Federació de Futbol de Gibraltar com a membre de la UEFA. En realitat el què fa el TAS és “recomanar” a la UEFA que admeti Gibraltar entre els seus membres. Per la seva banda la UEFA ja ha rebut pressions de la Federació Espanyola de Futbol (a instàncies del Govern de Zapatero) per a què això no succeeixi. De moment no ho han fet al nivell del Govern d’Aznar (ja que Gibraltar no és la primera vegada que presenta sol.licitud), on va dir que retiraria als clubs espanyols i a la mateixa selecció de la UEFA/FIFA, sinó que han presentat un informe de les instal.lacions esportives de Gibraltar ¿?!!! I així endarrerir la decisió fins el Congrés de la UEFA que tindrà lloc a Dusseldorf (gener 2007).



L’altre part implicada la FIFA, en veu del seu president L.Johanson, ha declarat que si Gibraltar és acceptada per la UEFA automàticament serà acceptada per la FIFA. I recorda que amb la decisió del TAS a Espanya només li queda la via política per evitar-ho ja que la via esportiva està tancada, segons ell.

En definitiva si no hi ha sorpreses les pressions d’Espanya segur que tindran el seu efecte, com en el seu dia va patir l’hoquei català a Fresno. La FEF s’empara en que els estatuts de la UEFA diuen que no s’admetrà cap membre que no sigui declarat com estat per les Nacions Unides, però per contra el TAS està per sobre de la UEFA...

Al gener ho sabrem! De mentre nosaltres seguirem jugant partidets entre nosaltres i la roja fen el ridícul.

3 comentaris:

Puji ha dit...

Ai ai ai, que comencen a tremolar els arguments!
El savio només ha guanyat la copa del rei amb el BarÇa? Que fuerrrrte Jorge Javier!

Anònim ha dit...

Gran home, el Savio. Jo fotria fora el Rijkaard i posaria Arangonés a la banqueta del Niu Camp.

Per cert, Gibraltar espaÑÑÑol!!!!

Mikel ha dit...

Curiosament vaig fer un post en la mateixa linea que el teu i amb el mateix titol fa un mes al meu blog ;-))